Nieuws

Nieuwsbrief Oktober 2020

25m

Haagse Stroom biedt koning Willem-Alexander zonnepanelen aan via postcoderoos!


Deze maand werd bekend dat er geen zonnepanelen op het Paleis Noordeinde komen. Volgens het Rijksvastgoedbedrijf is de verduurzaming van het dak van de werkplek van de koning niet rendabel. Maar wij zien kansen. Naast de Abeel- en Valkenbossschool kom nu ook op het dak van de sporthal Oranjeplein een zonnedak met zonnepanelen. Buurtbewoners met een bepaalde postcode mogen mee investeren. Bijkomend handigheidje: Paleis Noordeinde ligt in precies het goede postcodegebied. Een ‘prachtige optie’ dus: zon voor de Oranjes op het Oranjeplein (n.b. op de hoek van de Koningstraat!). Je leest het hele verhaal hier.  

Inschrijvingen Zonnedak Oranjeplein geopend!


Op de sporthal Oranjeplein in de Stationsbuurt in Den Haag komt binnenkort ons tweede collectieve zonnedak. Woon je in deze buurt? Doe mee en investeer in 100% groene energie! Iedereen die in de zogenaamde postcoderoos rond de sporthal woont, is welkom om mee te doen. De postcodes in de roos zijn 2511, 2512, 2513, 2515, 2518, 2525, 2526, en 2571. Maar mocht je bet buiten deze postcodes wonen schrijf je dan alsnog in, want bij grote interesse kunnen we de roos iets anders intekenen. Ook huurders en ondernemers (met een kleinverbruik aansluiting) kunnen investeren in deze zonnepanelen en zo profiteren van de voordelige, 100% groene stroom. Elk paneel zal ongeveer €300 kosten en de terugverdientijd is ongeveer 8-10 jaar. Er is ruimte voor ongeveer 550 panelen! Dus wees er snel bij!

Voor meer informatie en om je in te schrijven voor dit project zie onze website.
 

Campagne om | nieuwe energie voor nieuwe leden


Binnenkort wordt er vanuit om | nieuwe energie een campagne gestart voor het werven van nieuwe leden. Je kunt de campagne online tegenkomen of misschien wel bij jou in de brievenbus. Tip vooral jouw vrienden en familie om zich ook aan te sluiten voor de meest groene en lokale energie!

 

Ledengroei


We zijn sinds begin dit jaar met meer dan 60 leden gegroeid. Elke week komen er 1 of meer nieuwe leden bij. En er komen ook steeds meer coöperaties in het land bij. Nu al meer zijn er in meer dan 40 plekken in Nederland andere enthousiastelingen bezig de energietransitie te versnellen. We zijn als Samenom verreweg het grootste burgercollectief van Nederland! Helaas voor ons afgelopen week geen nieuwe leden. Daar gaan we wat aan doen!

 

Nieuwe aanvraag Energie uit de Wijk challenge


Afgelopen maand hebben we een oproep gedaan om te stemmen op ons plan ‘Haagse Stroom dakt door’. Dank voor jullie stemmen! Eind deze maand horen we of we door zijn naar de volgende ronde. We hopen hiermee ook volgend jaar weer door te dakken met het realiseren van zonnedaken! Lees hier meer over de Challenge.

 

Duurzaam Doen! evenement

 

 
Eind september stonden we op de Duurzaam Doen! markt in de Bloemen en Bomenbuurt. Praten over de energietransitie. Maar niet alleen praten – vooral ook concreet meeDOEN met de energietransitie. Zo waren er weer verschillende mensen die ook het belang zagen om aan te sluiten bij Haagse Stroom. Zo groeien we steeds verder als lokale energiecoöperatie. Is er een leuk (duurzaam) evenement bij jou in de buurt, tip ons dan.

 

Sluit je aan!

 
Ben je nog niet aangesloten bij Haagse Stroom, of ken je vrienden en familie die wel wat groener kunnen worden met het afnemen van stroom? Wij zijn de groenste en scoren al 5 jaar op rij een cijfer 10! Genoeg reden om bij ons aan te sluiten! Het is onze ambitie om, samen met onze 44 andere locale om l nieuwe energie-collega coöperaties, de grootste burgercoöperatie van Nederland te worden. Daarmee kunnen we nog goedkoper worden om vervolgens nóg meer lokale én mondiale impact te kunnen maken. Wij hebben geen winstoogmerk. Het is ons te doen om samen bij te dragen aan een betere wereld. En dat kan heel eenvoudig door je bij ons aan te sluiten. Check HaagseStroom.nl of SamenOm.nl
Haak aan bij ons bestuur
 
Wij zijn als bestuur op zoek naar actieve leden die zich willen inspannen om de energietransitie vorm te geven en Haagse Stroom verder te helpen. Heb je interesse? Laat het ons weten via info@HaagseStroom.nl