Wij zijn Haagse Stroom, een lokale duurzame energiecoöperatie. Onze missie is: de energietransitie versnellen door het lokaal en groen opwekken en verkopen van stroom.

We wekken duurzame lokale stroom op door middel van collectieve zonnedaken waarin mensen en bedrijven in de buurt kunnen investeren. Deze echte groene lokale stroom kan je ook thuis afnemen door over te stappen naar ons als energieleverancier.

Haagse Stroom is een burgerinitiatief en er wordt samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder 070Energiek, Duurzame Blob (Bomen-Bloemenbuurt), Duurzaam Mariahoeve, Duurzaam Den Haag, de gemeente Den Haag en de Provincie Zuid-Holland.

Met 070Energiek werken we samen aan energiebesparing door middel van het organiseren van EnergyParty’s.

Haagse Stroom is lid van om | nieuwe energie

Haagse Stroom is – net als meer dan 50 andere lokale energiecoöperaties – lid van het landelijke energiecollectief om | nieuwe energie, de grootste en de groenste van Nederland.

Met het rapportcijfer 10 is om | nieuwe energie voor de zesde keer op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Daarmee laat om | nieuwe energie niet alleen de grote energiebedrijven maar ook een aantal bekende groene leveranciers ver achter zich.

Wil je meer weten over Haagse Stroom? Neem dan contact met ons op.

Maak kennis met ons team

Samen voor duurzame energie

 • Marco van Steekelenburg

  Marco van Steekelenburg

  secretaris

  Marco zet zich al jaren in voor een groen en gezond Den Haag en woont met zijn gezin in het Valkenboskwartier. Hij is een van de oprichter van Haagse Stroom en werkt daarnaast bij de Provincie Zuid-Holland. Daar werkt hij aan energie-innovatie.

 • Annemarie Costeris

  Annemarie Costeris

  penningmeester

  Annemarie woont met haar man en kids in het gezellige Centrum van Den Haag. Zij werkt voor de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) in Utrecht, en wil zich daarnaast ook lokaal inzetten voor een groene toekomst.

 • Mathijs Koper

  Mathijs Koper

  voorzitter

  Mathijs woont met zijn gezin in Leidschenveen. Voor een betere, groene toekomst voor volgende generaties maakt hij zich sterk voor Haagse Stroom. Verder werkt hij met zijn twee eigen bedrijven aan het ontwikkelen van o.a. impact-gedreven start-ups in de regio