Wij zijn Haagse Stroom, een lokale duurzame energiecoöperatie. Onze missie is: de energietransitie versnellen door het lokaal en groen opwekken en verkopen van stroom.

We wekken duurzame lokale stroom op door middel van collectieve zonnedaken waarin mensen en bedrijven in de buurt kunnen investeren. Deze echte groene lokale stroom kan je ook thuis afnemen door over te stappen naar ons als energieleverancier.

Haagse Stroom is een burgerinitiatief en er wordt samengewerkt met verschillende organisaties, waaronder 070Energiek, Duurzame Blob (Bomen-Bloemenbuurt), Duurzaam Mariahoeve, Duurzaam Den Haag, de gemeente Den Haag en de Provincie Zuid-Holland.

Met 070Energiek werken we samen aan energiebesparing door middel van het organiseren van EnergyParty’s.

Haagse Stroom is lid van om | nieuwe energie

Haagse Stroom is – net als meer dan 75 andere lokale energiecoöperaties – lid van het landelijke energiecollectief om | nieuwe energie, de grootste en de groenste van Nederland.

Met het rapportcijfer 10 is om | nieuwe energie voor de zesde keer op rij verkozen tot groenste energieleverancier van Nederland. Dat blijkt uit het jaarlijks terugkerende onafhankelijke onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE. Daarmee laat om | nieuwe energie niet alleen de grote energiebedrijven maar ook een aantal bekende groene leveranciers ver achter zich.

Wil je meer weten over Haagse Stroom? Neem dan contact met ons op.

Maak kennis met ons team

Samen voor duurzame energie

 • Klaas Esselink

  Klaas Esselink

  Bestuurder Projecten

  Klaas is informaticus, programma manager en strateeg, en heeft een achtergrond in de meer traditionele energiesector. Hij is al jaren gefascineerd door de energie transitie, en vindt “hoe eerder, hoe beter”. Zijn eerste 12 zonnepanelen uit 2012 hebben hun waarde inmiddels ruimschoots bewezen, en Klaas hoopt vergelijkbare successen door heel Den Haag en veel grootschaliger te realiseren. Via Haagse Stroom!

 • Simon Vermeer

  Simon Vermeer

  Penningmeester

  Simon is werkzaam op het terrein van Planning & Control en organisatie ontwikkeling. Dit doet hij in de (semi)publieke sector. Na eerst in dienst geweest te zijn bij een aantal organisaties is hij sinds 2020 zzp’er. Hij woont in het Valkenboskwartier en kwam via het Project Abeel in contact met Haagse stroom. Kort daarna kwam de functie van penningmeester beschikbaar kwam, en was de interesse snel gewekt om zich actief in te zetten binnen Haagse Stroom en zo een bijdrage te leveren aan de energie transitie. De coöperatieve aanpak spreekt hem erg aan. Naast deze coöperatie is Simon ook lid van een lokale autodeel coöperatie.

 • Dennis Clement

  Dennis Clement

  Dennis is tijdens zijn studie aan het Leiden University College in Den Haag geïnteresseerd geraakt in duurzaamheid. Na een Master gericht op klimaat- en energiebeleid in Berlijn werkte hij drie jaar bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Momenteel werkt hij bij de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie waar hij zich inzet voor het versnellen van de energie transitie. Dennis woont in Valkenboskwartier en hoopt met zijn inzet voor Haagse Stroom ook in Den Haag de energie transitie te versnellen.

 • Klaas Verberg

  Klaas Verberg

  Voorzitter
  Klaas woont, na jaren in Den Haag te hebben doorgebracht, tegenwoordig met zijn gezin in Voorschoten. Hij heeft in diverse management functies voor Schiphol gewerkt. Hij is op de luchthaven gestart in een financiële functie, was daarna verantwoordelijk voor de gebied gebonden energievoorziening op Schiphol en is als Managing Director eindverantwoordelijk geweest voor een technology bedrijf dat de data en voice connectivity op de luchthaven organiseerde. Recent is Klaas met twee oud-collega’s een software bedrijf gestart.
  Klaas is ervan overtuigd dat technologie een essentiële rol speelt in de energietransitie maar dat echte verandering start bij jezelf. Dat is waarom Klaas bijdraagt aan Haagse Stroom.