Wat de participatie oplevert, is (15 jaar lang) een jaarlijks terugkerend financieel voordeel en een belangrijke CO2-reductie van jouw huishouden doordat het gebruik van duurzame energie in Den Haag toeneemt.
De opbrengst is per jaar en per project verschillend en hangt onder andere af van het aantal uren dat de zon schijnt in een jaar. Bij een postcoderoosproject ontvangt de coöperatie een subsidie per opgewekte kWh. Een paneel van 335 Wp zal ongeveer 300 kWh stroom per jaar opwekken. Bij een klein project (tot 200 panelen) zal dit ongeveer €43 per paneel per jaar opleveren. Bij een groot project is dit €36 per paneel per jaar. De inkomsten bij een groot project zijn dus iets lager, maar alle andere kosten (installatie, onderhoud, verzekering) zullen teruggerekend per paneel ook lager uitvallen, waardoor het rendement ongeveer gelijk zal zijn.
Met deelname aan een project van Haagse Stroom wordt ook de organisatie van zonnepanelen volledig voor jou verzorgd; jij legt eenmalig in en ontvangt jaarlijks je financiële voordeel. De postcoderoossubsidie wordt uitbetaald aan Haagse Stroom en de opgewekte stroom wordt verkocht aan een energieleverancier (in dit geval aan om | nieuwe energie). Deze opbrengsten worden na aftrek van kosten voor beheer, administratie, verzekeringen, onderhoud, en reserveringen jaarlijks uitgekeerd aan de deelnemers.
Na 15 jaar zijn de panelen natuurlijk nog steeds geld waard. Ter zijner tijd zal in overleg met de deelnemers besloten worden of het project langer doorloopt of dat de panelen bijvoorbeeld doorverkocht worden. Het is nu onmogelijk te voorzien wat ter zijner tijd de beste oplossing zal zijn. Vast staat dat de opbrengst van de panelen na aftrek van de kosten ten goede komt aan de eigenaren van de installatie (= de deelnemers).