Doe mee met het collectief zonnedak op Sporthal Oranjeplein

3m

Ons nieuwe collectieve zonnedak komt op de sporthal Oranjeplein in de Stationsbuurt in Den Haag. Woon je in deze buurt? Doe mee en investeer in 100% groene energie!

Het dak van de Sporthal Oranjeplein wordt een collectief zonnedak vol zonnepanelen. Iedereen die in de zgn. postcoderoos rond de sporthal woont, is welkom om mee te doen. Ook huurders en ondernemers (met een kleinverbruikersaansluiting) kunnen investeren in zonnepanelen en zo profiteren van de voordelige, 100% groene stroom.

Woon de online informatieavond bij op maandag 10 mei om 19:30 via Teams.

Er is ruimte voor ongeveer 550 panelen! Dus wees er snel bij!

Deze postcodes mogen meedoen:

Woon je in één van de volgende postcodegebieden: 2511, 2512, 2513, 2515, 2518, 2525, 2526, of 2571? Dan val je binnen de zogenaamde postcoderoos. Dat betekent dat je mag investeren in en meeprofiteren van het collectieve zonnedak op Sporthal Oranjeplein

Je kunt je al inschrijven als geïnteresseerde onderaan deze pagina!

PS Valt jouw postcode net buiten het genoemde gebied? Meld je dan toch aan! Als er veel interesse is uit een naastliggende postcode, kan eventueel besloten worden om de roos anders in te tekenen.

Mogelijke alternatieve postcoderoos:

Het financiele plaatje

De investering per paneel zal ongeveer €300/paneel bedragen. Met een rendement tot wel 5% een stuk hoger dan als je het op je bankrekening laat staan!
Er wordt nog gekeken naar het deels gebruiken van bankfinanciering, waardoor het rendement hoger zal uitpakken, maar de investering per paneel lager wordt. Hier zullen we begin 2021 meer informatie over delen.
Het rendement wordt ook iets hoger als je overstapt op echte Haagse Stroom. Meld je hier aan voor Haagse Stroom.

Nieuwe postcoderoosregeling

Voor dit project zullen we gebruik maken van de nieuwe postcoderoossubsidie die vanaf 2021 ingaat. Voor meer informatie hierover zie onze bijgewerkte faq, onder het kopje Zon op Andermans dak.
Volgens deze subsidieregeling is er geen maximum aantal panelen per persoon*, maar wel hebben we voor dit project minimaal 39 deelnemers nodig (gem. ongeveer 15 panelen pp). Als er een aantal mensen dus minder dan 15 panelen willen is er voor anderen ruimte om meer panelen te nemen. Je kan met de nieuwe regeling ook aan meerdere projecten deelnemen (bij de oude regeling maar maximaal je eigen verbruik).

*In een vorige versie van deze pagina hadden we foutief vermeld dat je per project maar kon deelnemen tot maximaal 5 kWp (bijna 15 panelen).

Verwachte realisatie: juni/juli 2021

Met hulp van onze partners:


Het project Sporthal Oranjeplein is in de voorbereidende fase. Heb je interesse in dit collectieve zonnedak? Vul dan het formulier in en we houden je op de hoogte van de voortgang.  

Zodra je inschrijving bij ons binnen is zetten we je op de lijst van geïnteresseerden voor deelname aan dit collectieve zonnedak volgens de postcoderoosregeling. Voor meer informatie over deelname zie onze faq, onder het kopje Zon op Andermans dak. 

De aanmelding verplicht je niet tot investering. Je mag je dus nog bedenken.

Let op: je belegt buiten AFM-toezicht. Geen prospectusplicht voor deze activiteit.

Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst. Zijn alle panelen gereserveerd, dan zetten we je op de wachtlijst.