Geen onderdeel van een categorie

Penningmeester gezocht voor coöperatie bestuur van Haagse Stroom!

1m

We zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste penningmeester meteen hart voor duurzaamheid om mede vorm te kunnen geven aan strategie en gedeeltelijke uitvoering van onze missie: de energietransitie versnellen door het lokaal en groen opwekken en verkopen van stroom.

De positie van Penningmeester in ons coöperatie bestuur komt dit voorjaar beschikbaar. Onze huidige penningmeester Klaas Verberg heeft zich kandidaat gesteld om het voorzittersstokje over te nemen van Mathijs Koper. Mathijs is sinds de oprichting in 2018 voorzitter geweest.

Onze ideale penningmeester is (of wordt) lid van onze cooperatie en heeft ervaring met financiën en administratie van een bedrijf, stichting of cooperatie. Naast de reguliere administratie, waarbij we ondersteund worden door een externe administrateur, is de penningmeester ook verantwoordelijk voor de financiële zaken van onze zonnedak projecten. Dit zijn projecten waar leden in hebben geïnvesteerd en we naast de exploitatie ook jaarlijks voor de Algemene Leden Vergadering als bestuur een voorstel doen voor de winstdeling. Qua inspanning voor de penningmeester zal het gaan om enkele uren per week, die zelf te plannen zijn. Hier horen ook maandelijkse bestuursvergaderingen bij.

Ben je geïnteresseerd in deze positie en vind je het leuk om zo direct betrokken te zijn bij ook de landelijke agenda van Samen OM, onze moeder coöperatie (www.samenom.nl)?

Neem dan contact op met Klaas Verberg (Penningmeester) voor meer informatie, via klaas.verberg@haagsestroom.nl. Wil je toch een duurzaam steentje bijdragen, maar niet in het bestuur, neem dan ook contact met ons op. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden en vrijwilligers om ons te helpen met communicatie, werving, lokale acties, etc.