Nieuws

Leden project Oranjeplein vieren ingebruikname 520 zonnepanelen!

1m
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is WhatsApp-Image-2022-03-27-at-11.25.27-AM-1024x308.jpeg

Vrijdag 25 maart 2022 heeft de feestelijke ingebruikname van het zonnedakproject op de sporthal Oranjeplein in de Stationsbuurt plaatsgevonden. Op het dak zijn van de winter 520 zonnepanelen geïnstalleerd, hiermee kunnen circa 60 huishoudens voor een periode van tenminste 15 jaar in hun elektriciteit behoefte voorzien.

Voor dit project is een lening verstrekt door Energiefonds Den Haag, waardoor het voor een veel lager bedrag mogelijk was om mee te doen in dit project. Doel van Haagse Stroom is om zo de energie transitie meer inclusief te maken en het ook voor deelnemers met een kleine beurs mogelijk te maken om deel te nemen. Het project is dan ook gerealiseerd met investeringen van deelnemers uit de buurt. Zij zijn nu leden van Haagse Stroom en hebben een projectraad gevormd voor het beheer en overleg met het bestuur van Haagse Stroom. Tenslotte hebben ook het Klimaatfonds en Fonds 1818 een bijdrage geleverd, zodat de terugverdientijd voor de leden verbeterd werd.

Tijdens de receptie is ook Hannah Witteveen bedankt voor haar bijdrage als Dakenjager van Haagse Stroom. In de periode van 2019-2021 heeft zij zich als part-time medewerker van Haagse Stroom volop ingezet voor het met dakeigenaren en betrokken andere partijen in gesprek gaan over de mogelijkheden om op hun dak een Haagse Stroom zonnestroominstallatie te installeren.